Į pirmą puslapį
Registracija į vaikų paruošimą Pirmajai Komunijai Vilniaus katedroje
Paskelbta: 2024-08-29 09:45:56

 

Kviečiame 9–12 metų vaikus ruoštis Atgailos–Sutaikinimo ir  Eucharistijos Sakramentams  

 

Registruotis galima čia 

 

 

Pirmasis susitikimas – spalio 6 d.

 

INFORMACIJA PIRMAJAI ŠV. KOMUNIJAI

BESIRUOŠIANČIŲ VAIKŲ TĖVELIAMS

 

Džiaugiamės, kad nusprendėte su  savo vaiku ruoštis Pirmajai šv. Komunijai. Linkime, kad šie metai būtų prasmingi, kad ne tik Jūsų vaikas artimai išgyventų draugystę su Dievu, bet ir Jūs būtumėte atviri, ieškantys atsakymų į rūpimus tikėjimo klausimus.

Katalikų Bažnyčia, siekdama, kad jos nariai labiau suvoktų savo krikščioniškąjį pašaukimą̨, stengiasi kuo suprantamesnėmis formomis perteikti religinio gyvenimo pagrindus. Bendrieji tikėjimo principai perteikiami mokykloje vedamose tikybos pamokose. Parapijoje siekiame padėti krikščioniui pasiruošti sakramentams ir sąmoningam tikėjimo gyvenimui.

Šių̨ susitikimų metu parapijos katechetai (mokytojai) siekia ne tik supažindinti, bet ir atvesti vaikus į bendrystę su Jėzumi Kristumi, įvedant juos į sakramentinį gyvenimą̨.

·        Pasiruošimo Pirmajai šv. Komunijai susitikimai (katechezės) vyks nuo spalio 6 d. iki gegužės mėnesio, vieną kartą per savaitę, sekmadieniais, 10.00 val. Susitikimas trunka 1 valandą.

·        Katechezės nevyksta mokyklos atostogų̨ metu ir katechetui iš anksto pranešus.

·        Pasiruošimo sakramentams katechezių lankymas yra privalomas, jos vyks parapijos namuose (Tilto g. 1A).

·        Vaikams, besiruošiantiems Pirmajai šv. Komunijai ir jų tėveliams privalu kiekvieną sekmadienį dalyvauti šv. Mišiose, skirtose šeimoms (11.15 val.).

·        Tikėjimo kelionę kartu su sakramentams besiruošiančiais vaikais keliauti kviečiame ir tėvelius. Susitikimai su tėveliais vyks vieną kartą per mėnesį, sekmadieniais. Planuojamos datos: 10.20, 11.17, 12.15, 01.19, 02.23, 03.16, 04.27.

·        Nekrikštyti vaikai bus pakrikštyti po Naujųjų Metų. Susitarti dėl vaiko Krikšto maloniai prašome atvykti į bažnyčios zakristiją kunigo budėjimo laiku.

·        Pavasarį pakviesime į bendrystės ir susikaupimo dieną Trinapolio rekolekcijų namuose, kur vaikai atliks savo Pirmąją Išpažintį (gegužės 17 d.).

·        Drabužiai (baltos albos) Pirmosios šv. Komunijos šventei bus skolinami Arkikatedroje (specialių šventinių drabužių ieškoti nereikia).

·        Pirmosios Šv. Komunijos šventė vyks 2025 m. gegužės 24 d. 10 val. 

·        Rekomenduojama auka už mokslo metus: 120 eurų, kurią maloniai prašome paaukoti pirmo susitikimo dieną (įeina: pratybos, maldynėlis, kanceliarinės priemonės, Pirmosios šv. Komunijos drabužių nuoma, Trinapolio rekolekcijų patalpų nuoma, katecheto išlaikymas, Pirmosios šv. Komunijos šventės bažnyčioje paruošimas).

·        Užpildę registracijos šv. Komunijai  formą internete bei perskaitę šią atmintinę, Jūs sutinkate, kad pateikti duomenys būtų tvarkomi pagal Vilniaus arkivyskupijos asmens duomenų apsaugos ir tvarkymo taisykles (https://www.vilnensis.lt/skelbiamos-duomenu-apsaugos-ir-tvarkymo-taisykles/).

·        Sutinkate, kad Pirmosios šv. Komunijos šventės metu bus fotografuojama. Nuotraukos naudojamos Arkikatedros svetainėje ir socialiniuose tinkluose.

·        Prisiimate atsakomybę už savo vaiko sveikatą. Esant peršalimo ar kitokiems simptomams, nedalyvaujate katechezėje, šv. Mišiose ir informuojate katechetą.

 

 

Katechetės:

Virginija Jankūnienė

tel.: 8 604 10231, virginijajankuniene@gmail.com

 

Ada Sieger

 

aukštyn